Festivalul Vinului, sâmbătă și duminică, la Satu Mare!

festivalulvinului

Sfârșitul de săptămână aduce un program diversificat pentru locuitorii județului. Este vorba despre Festivalul Vinului Sătmărean, organizat de Consiliul Județean Satu Mare, în cadrul căruia se vor prezenta o diversitate impresionantă de vinuri nobile și bunătăți culinare, în Piața 25 Octombrie, alături de un program muzical deosebit.

Organizat de Consiliul Judeţean în colaborare cu Asociaţia Viticultorilor, evenimentul se desfăşoară în Piaţa 25 Octombrie, sâmbătă, 17 iunie – de la ora 15:00, iar duminică, 18 iunie, de la ora 17:00.

Festivalul Vinului Sătmărean se află la cea de-a cincea ediţie, dar în acest an organizatorii l-au gândit altfel faţă de ediţiile anterioare. Pasiunea viticultorilor pentru această îndeletnicire, pentru soiurile şi sortimentele de viţă nobilă din judeţ, vor fi împărtăşite în cadrul prezentărilor care vor avea loc în cele două zile.

Pentru degustări, sătmărenii vor avea din ce să aleagă, pentru că fiecare zonă viticolă din judeţ va fi reprezentată de cei mai cunoscuţi viticultori, mulţi dontre ei premiaţi la competiţii internaţionale.

vin-1

Cum un vin bun cere mâncăruri pe măsură, sătmărenii vor avea la dispoziţie o ofertă culinară bogată: ciorbă de văcuţă, sărmăluţe clasice sau cu arpacaş, gulaş de fasole, tocăniţă de cartofi cu ciolan, ghiveci de legume cu cârnaţi de casă, papanaşi şi găluşte cu fructe de sezon. Muzica bună va contribui la atmosfera festivalului. Pe lângă ansamblurile folclorice din judeţ, lângă un pahar cu vin bun vor putea fi urmărite recitalurile susţinute de Canarro, Proconsul, Black River Blues Band, Ducu Bertzi, Pely Barna şi White Mahala.

Concursul de vinuri nobile
Mai mult de 100 de vinuri concurente s-au înregistrat la întrecere din zonele viticole exclusiv sătmărene, iar festivitatea de premiere va avea loc în data de 17 iunie 2017, de la ora 14.00, moment festiv care marchează și deschiderea Festivalului Vinului Sătmărean.

Programul integral

Pentru a oferi vizitatorilor un program diversificat, în acest an, organizatorii au selectat mai multe stiluri muzicale: folclor și muzică tradițională, dar și folk sau blues, swing, similar altor festivaluri de vinuri.

Sâmbătă:

15.00: Ansamblul folcloric județean ”Doruri Sătmărene”

16.00: Petrică Mureșan

18.00: Canarro – ”manouche swing”, ”django swing”

19.00:Black River Blues Band

21.00: Proconsul

Duminică:

15.00: Elevii Școlii de Arte

18.00: Suba Attila &Soulfool Band (new orleans blues & swing)

19.00: Ducu Bertzi

20.00: Pély Barna one-man show

21.30: White Mahala

 

Distribuie!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0
Te-ar mai putea interesa
Lasă un comentariu