Satu Mare vrea să devină Capitala Tineretului din România!

Satu Mare Capitala

Municipiul Satu Mare vrea să devină Capitala Tineretului din România în anul 2018. Proiectul este inițiat de către Primăria Satu Mare și SamStudia.

În acest sens, se va depune o candidatură până în data de 16 iulie 2017. Instituția titlului „Capitala Tineretului din România”, care urmărește principii similare cu cele ale titlului de „Capitala Europeană a Tineretului”, oferă o oportunitate unică orașelor din țară de a-și transforma propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concrete cu participarea activă a tinerilor.

Capitala Tineretului din România, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, este cel mai ambițios program național destinat tinerilor, pentru că pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele românești, în general, și pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane, în mod special. În cadrul programului, autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de și pentru tineret și cu mediul privat, și îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.  Programul Capitala Tineretului din România a fost lansat în anul 2016.

Timișoara a fost primul oraș din România care a purtat acest titlu, urmat de Bacău, care a preluat titulatura în data de 2 mai 2017.

Competiția pentru titlul Capitala Tineretului din România se va desfășura în două runde. Până pe 15 iunie va fi anunțată și valoarea premiului pe care Guvernanța programului îl va acorda orașului câștigător. Pentru runda a doua, orașele care vor rămâne în competiție vor trebui să depună dosarele de candidatură complete până pe 15 octombrie. Orașul câștigător va fi anunțat în data de 12 noiembrie.

Sursa: PresaSM.ro

Satu Mare vrea să devină Capitala Tineretului din România! 5.00/5 - 2 votes
Distribuie!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0
Te-ar mai putea interesa
Comentariu ( 1 )
  1. felix
    16 iunie 2017 at 17:55
    Reply

    cand inca avem gardieni instruiti sa opreasca cele mai multe feluri de arta stradala (tineri care vor sa faca muzica,percutie,chitara,etc), cu motiv de „cersetorie” sau „deranjarea ordinii publice”,ce semnificatie mai are Capitala Tineretului ?? de ce toate titlurile astea pompoase de suprafata ??

Lasă un comentariu