Caravana Filmelor TIFF la Satu Mare! ( Filme în aer liber, 3-5 August )

11792167_10155820045345290_8255230601072270212_o

Caravana Filmelor TIFF ajunge la Satu Mare pe 3, 4 și 5 august, cu filme în aer liber, la Pasajul Corneliu Coposu. În cele trei seri, de la ora 21.45, spectatorii vor avea ocazia să vadă trei producții recente apreciate de public și de critica internațională: Clouds of Sils Maria, Comoara și La Isla Minima. Intrarea este liberă.

Pe 3 august, spectatorii le vor vedea pe marele ecran pe Juliette Binoche și Kristen Stewart (Twilight), două frumuseți din generații diferite, care își dau replica într-un film de Olivier Assayas: Nori peste Sils Maria/ Clouds of Sils Maria. Filmul a rulat în competiție la Cannes 2014 și i-a adus lui Kristen Stewart un premiu César pentru rol secundar. Este drama unei actrițe recunoscute, invitată să joace într-o repunere în scenă a piesei care a făcut-o celebră cu 20 de ani în urmă. Dacă atunci a interpretat-o pe Sigrid, o fată superbă care îşi împinge şefa, Helena, la sinucidere, acum ar trebui să joace celălalt rol, pe cel al mai vârstnicei Helena.

Marți, 4 august, seria de proiecții începe cu unul dintre cele mai apreciate filme românești recente: Comoara, în regia lui Corneliu Porumboiu, distins cu premiul Un Certain Talent al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF. Savuroasa comedie spune povestea lui Costi (Cuzin Toma), care lucrează la primărie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place lui să spună. Însă când vecinul său îi propune să caute împreună o comoară pe care străbunicul său ar fi îngropat-o în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere, nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi, caută pe cineva cu un detector de metale, iar aventura începe.

În ultima seară de Caravană, pe 5 august, cu o comedie neagră spectaculoasă, nominalizată anul acesta la Oscar, care a făcut deliciul publicului la TIFF: Povești trăsnite/ Wild Tales. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. Exploziva comedie este o colecție de șase povești extrem de bizare, fiecare mai șocantă și mai amuzantă decât cea de dinainte. De la un joc al destinului la bordul unui avion, până la excese de furie la volan, Povești trăsnite oferă un portret comic și plin de defecte ale societății.

Până în septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecția Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 orașe din țară. Proiectul aduce în atenția publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar și câteva dintre cele mai noi pelicule românești ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecții.

Intrarea este liberă.
Locatia proiectiei: Pasajul C. Coposu

Sursa:Pagina oficială de facebook a evenimentului.

Distribuie!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0
Te-ar mai putea interesa
Lasă un comentariu