SamStudia – Inițiativa Pentru Viitorul Județului Satu Mare

Samstudia_OrganizatiaSatmarenilor

Asociația responsabilă pentru organizarea festivalului ”La Dâmburi” se numește SamStudia – Organizația tinerilor și studenților sătmăreni.

Ce reprezintă SamStudia? – O Iniţiativă nouă în județul Satu Mare, care îşi propune dezvoltarea societăţii civile, respectând principiile multiculturalităţii, stimulând iniţiativele tinerilor şi a studenţilor sătmăreni de pretutindeni.

Perspectiva SamStudia  – SamStudia își propune implicarea tinerilor în procesul de identificare, prevenire şi soluţionare a problemelor comunitare, pentru ca tinerii sătmăreni să devină principalii facilitatori ai dezvoltării profesionale, culturale şi educaţionale a judeţului.

Dorința organizației este de a pune bazele unui motor de voluntariat la nivelul municipiului Satu Mare, care să sprijine dezvoltarea tinerilor sătmăreni, atât dezvoltarea personală cât și cea profesională. SamStudia își propune să faciliteze accesul la cultură în cadrul unei comunități în care cererea de evenimente de acest gen nu este satisfăcută de actuala ofertă de pe piață, vizând, totodată, crearea unei platforme care să favorizeze schimbul de resurse și informații.

Scopul organizației SamStudia include promovarea imaginii municipiului Satu Mare și cultivarea responsabilității pentru viitorul orașului, prin implicarea conștientă a tuturor categoriilor de tineri. Ca avantaj competitiv la nivel național și internațional, SamStudia își dorește să aducă o contribuție semnificativă la poziționarea municipiului Satu Mare ca centru al multiculturalității. De asemenea, aceasta vine în sprijinul dezvoltării membrilor comunității, în condițiile în care dezideratul ei vizează crearea unei comunităţi de tineri sătmăreni orientaţi spre dezvoltare personală, în vederea creării unei platforme de comunicare, multiplicare şi schimb de informaţii. Cât despre dimensiunea culturală a inițiativei SamStudia, tinde spre valorificarea şi perpetuarea patrimoniului cultural material şi imaterial, prin implicarea, în cadrul proiectelor organizate, a unor vectori de imagine de origine sătmăreană. Nu în ultimul rând, organizația SamStudia dorește să contribuie la realizarea unei comunicări eficiente între asociaţie, societatea civilă şi instituţiile publice sau private reprezentative la nivel local.

Pentru mai multe detali – SamStudia.Ro

Distribuie!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0
Te-ar mai putea interesa
Lasă un comentariu