NEPI se pregătește să înceapă lucrările la mega-mall-ul din Satu Mare! Investiție de 40 mil. euro

nepi-mall-satumare

Grupul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor, a anunţat că se pregăteşte de începerea lucrărilor de construcţie la centrul comercial din Satu Mare şi că îl va inaugura la finalul anului viitor. Investiţia în acest proiect se ridică la 40 mil. euro.

Oficialii companiei au anunţat că nu mai au nicio problemă juridică cu terenurile şi încep lucrările cât se poate de repede.

De mai multe zile, în zona unde va fi construit mall-ul NEPI, cea cuprinsă între Kaufland și strada Dunării, au fost demarate o serie de lucrări de curățare. De asemenea, au fost demolate, sau se află în curs de demolare, câteva case care au fost achiziționate, cu tot cu terenul aferent, de cei de la NEPI. Lucrările de curățare a zonei sunt efectuate de o firmă din Satu Mare.

Se lucrează intens pentru ca întreaga zonă să fie pregătită pentru șantierul de construcție.

Shopping City Satu Mare va avea o suprafaţă de 28.000 mp şi va fi construit pe un teren de aproximativ şase hectare. Proiectul va dispune şi de o parcare cu circa 1.000 de locuri, dispusă pe două etaje.

NEPI va interveni şi la refacerea infrastructurii rutiere din zonă, prin construirea unui sens giratoriu, prin amenajarea a două străzi adiacente centrului comercial (strada Digului şi strada Dunării), cât şi prin realizarea unei pasarele pietonale peste Someş.

„În urma unei investiţii de aproximativ 40 de milioane de euro, cea mai mare din ultimii ani din Satu Mare, centrul comercial va aduce publicului din regiune un mix complet de shopping şi divertisment, cu branduri naţionale şi internaţionale, un hipermarket, un cinema ultra-modern şi un food-court cu restaurante, cafenele şi locaţii fast-food pentru toate categoriile de public. Centrul comercial va fi aliniat celor mai înalte standarde, continuând reţeta de succes aplicată de NEPI în cazul tuturor centrelor comerciale lansate până acum”, menţionează un comunicat al grupului NEPI, care mai deţine în România proiecte precum Mega Mall şi Promenada Mall.

„Investiţia NEPI din Satu Mare reprezintă mai mult decât deschiderea unui centru comercial regional, chiar dacă mulţi dintre locuitorii oraşului au simţit lipsa unui mall, aşteptarea a meritat, spunem noi, deoarece centrul va fi construit la ultimele standarde şi, implicit, va fi o locaţie axată foarte mult pe nevoile comunităţii şi pe a oferi acesteia cele mai bune opţiuni de petrecere a timpului liber. Scopul principal este de a aduce la Satu Mare toate serviciile şi produsele necesare locuitorilor judeţului, astfel încât banii şi timpul acestora să fie reinvestiţi local, nu în alte judeţe”, spune Sebastian Mahu, asset manager în cadrul grupului NEPI.

Reprezentanţii investitorului NEPI au participat recent la o discuţie cu primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, pentru a stabili ultimele detalii legate de demararea investiţiei Mega Mall în Satu Mare. Printre altele, s-a reiterat și faptul că investitorul va contribui financiar la costurile de proiectare a podului pietonal peste Someş.

Locația viitorului mall este în locul fabricii Sarmex de pe drumul Careiului, în apropierea hipermarket-ului Kaufland.

Surse: economica.net, gazetanord-vest.ro

NEPI se pregătește să înceapă lucrările la mega-mall-ul din Satu Mare! Investiție de 40 mil. euro 5.00/5 - 1 vote
Distribuie!
Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0
Te-ar mai putea interesa
Lasă un comentariu